12.2.08

ČLOVĚK JE SCHOPEN DĚLAT ZÁZRAKY

Člověk je schopen dělat zázraky. Člověk je schopen třikrát přeplavat La Manche, vypije sto piv, přejde bosýma nohama po žhavém uhlí, naučí se třiceti jazykům, stane se olympijským šampionem boxu, vymyslí televizor či kolo, stane se generálem GRU anebo miliardářem. Všechno máme ve svých rukou. Kdo chce, ten taky může. Nejdůležitější je zatoužit po něčem, a pak už jen záleží na tréninku.

Ale jestli budete trénovat svou pamět´, psychiku nebo svaly pravidelně … nic z Vašich

záměrů nevyjde. Pravidelnost tréninku je důležitá, jenže sama o sobě nic nerozhodne. Jeden podivín trénoval každý den. Jednou za den zvedal žehličku . Tréninky pokračovaly pravidelně deset let, ale svaly mu nenarostly. Úspěch se dostaví pouze tehdy, když každý trénink (paměti, svalů, psychiky, vůle, vytrvalosti) přivádí člověka na hranice jeho možností. Když se závěr tréninku podobá mučení. Když člověk křičí bolestí. Trénink je užitečný pouze tehdy, když dovádí člověka na hranici jeho možností.A on tu hranici přesně zná: dokážu vyskočit do výšky dva metry mohu udělat 153 kliků dokážu si naráz zapamatovat tři stránky cizojazyčného textu. A každý nový trénink přinese užitek pouze tehdy, když bude pokusem o překročení toho vlastního včerejšího rekordu: chcípnu, ale zvednu se po sto čtyřiapadesáté.

Vodí nás na tréninky budoucích olympioniků. Jsou tu patnáctiletí boxeři, pětiletí gymnasté,tříletí plavci.Sledujte výraz jejich tváří. Počkejte si na ty nejposlednější chvíle tréninkového dne, když se na malé dětské tvářičce objeví výraz vzteklého odhodlání překonat svůj vlastní rekord minulého dne. Podívejte se na ně !!! Jednou přinesou olympijské zlato.Podívejte se na tu tvář kolik je v ní napětí. Kolik utrpení taková je cesta ke slávě !!! Taková je cesta k úspěchu !!! Pracovat vždy na hranice svých možností. Pracovat na okraji srázu. Rekordmanem se stává pouze ten kdo ví, že činka ho ted´ rozmačká, ale přesto ji zvedá. V tomto životě vítězí jenom ten, kdo zvítězí sám nad sebou. Kdo překonal svůj strach, lenost a nejistotu.

Převzato z knihy Akvárium – autobiografie Viktora Suvorova, ruského špiona (autor knih zabývajících se ruskými speciálními silami a zpravodajskou službou)

Žádné komentáře: