7.3.08

psycho trenink No1

Cvičení pozorovacích schopností

1,Když vstoupíte poprvé do místnosti ,zavřete na sekundu oči a snažte se vyjmenovat co nejvíc předmětů,které jste v místnosti viděli.Dělejte to vždy když vstoupíte do nějaké poprvé do nějaké místnosti,nebo prostoru který je pro Vás nový.

2. Po vystoupení či sestoupení schodiště si snažte vzpomenout kolik zde bylo schodů.

3.Večerní cvičení.Pokuste se vzpomenout co jste dělali celý den .Od rána až do večera.Co jste měli k snídani atd.

Cvičení koncentrace

1, Znásobte z paměti dvě dvoumístná čísla. Když to bude příliš snadné tak trojmístná

2, Naučte se každý den z paměti čtyři verše.

3, Když jdete po ulici všímejte si lidí snažte se zapamatovat jejich tváře.Vyberte si jednu osobu a snažte si ji celou vybavit, co měla na sobě jak se tvářila snažte se vcítit do výrazu a psychického stavu dané osoby.

První dvě cvičení slouží k schopnosti udržet myšlenku.Třetí je o citu k lidem a snaze je pochopit.Uvědomíte si jejich převládající emoce,strach hněv, smutek, radost. Jste-li dostatečně citliví,nebo když budete tato cvičení provádět často pochopíte jejich myšlenkové pochody .Cvičení Vám pomůže pozorovat Váš mozek při práci.

Cvičení v používaní myšlenek a představy

1, Najděte si tiché místo ,kde nebudete nikým rušeni asi po dobu pěti minut.Posaďte se na židli se vzpřímeným opěradlem.Zavřete oči a myslete na modrou barvu na nejrůznější odstíny modré.V krátkých částech myslete jen na jeden odstín modré.Vnímejte ji všude kolem sebe.Nesetrvávejte na ní dlouho , ale nedovolte mysli aby těkala.Po chvíli se soustředˇte na jinou barvu,podle vašeho vkusu.

2, Další cvičení je podobné,ale nyní se soustřd´te na nějaký zvuk,kytara, housle, co vás napadne.Poté si zapněte rádio a snažte se koncetrovat na jediný nástroj z celé skladby a pak zase na jiný .