28.5.08

e shop

Vážení trenéři, instruktoři a studenti bojového umění





S radostí Vám oznamujeme, že internetový obchod se sportovními potřebami pro bojová umění www.daedo.cz je již plně v provozu. Prohlédněte moderní eshop s příjemným uživatelským prostředím a samozřejmě i naše výrobky za senzační ceny. Nezapomeňte se podívat do sekce SLEVY, kde se dozvíte jak získat slevu až 20% na veškeré zboží.



S pozdravem a přáním krásného dne



Martin Cruz

výhradní dovozce



tel: 724 544 909 fax: 226 015 005

www.daedo.cz daedo@daedo.cz

vykendove soustredeni se Zlinskym klubem tradicniho karate

Rusava 2008


Klub tradičního Karate Zlín pořádá ve dnech 20. až 22.6. 2008 každoroční víkendové soustředění tentokráte v areálu hotelu Rusava, které bude ukončeno zkouškami na stupně technické vyspělosti. V průběhu celého soustředění bude probíhat soutěž, která bude průběžně hodnocena a bude vyhlášen nejlepší Karate-ka. Soustředění začíná v pátek odpoledne (večer) a končí v neděli po obědě po zkouškách. V případě dotazů kontaktujte svého trenéra (www.karatezlin.cz).

Místo konání:
Hotel Rusava (hotel II) – www.hotelrusava.cz , Tel.: 573 392 076; 2, 3 a 4 lůžkové pokoje.

Doprava (nezahrnuta v ceně):
Veřejná (nutno přesedat – www.idos.cz), vlastní nebo společně automobily.

Cvičení:
Dopolední a odpolední tréninky budou zaměřeny zejména na přípravu na zkoušky a nové kata, večerní cvičení pak na sebeobranu.

Program:
· Pátek 20.6.08 – Příjezd, ubytování, večeře, večerní trénink
· Sobota 21.6.08 – Rozcvička, snídaně, dopolední trénink, oběd, odpolední trénink, odpolední sportovní aktivity, večeře, večerní trénink, večerní sportovní aktivity, večerní posezení u ohně
· Neděle 22.6.08 – Rozcvička, snídaně, dopolední trénink, oběd, zkoušky (nezahrnuty v ceně), odjezd

Poznámka: program se může měnit v závislosti na počasí

S sebou:
Každopádně oblečení na cvičení (kimono), oblečení na venkovní cvičení (pravděpodobně se zašpiní), baterku. Zbytek bude ještě specifikován podle počtu účastníků.

Cena:
1.200,- Kč na osobu (Obsahuje: plná penze, ubytování na hotelu, cvičení, cvičební prostory pro případ špatného počasí v místní škole).


%

Přihláška na soustředění

Jméno:

Adresa:

Telefon a kontaktní osoba pro případ nouze:

Zdravotní potíže, rizika popř. omezení, na které je nutné se připravit:



Podpis (u mladších 18-ti let rodičů)

26.5.08

iontovy napoj

blíží se soustředění a tím pádem i pěkný záhul a proto Vám doporučuji tento iontovy napoj


Základní vlastnosti Ionstaru jsou:
Přiměřený obsah „rychlé“ energie ve formě cukrů, nepřítomnost tuků, schopnost stabilizace hladiny krevního cukru, podpora tvorby energie z tuků (v obou těchto posledních vlastnostech se jedná o nápoj ojedinělý) a velmi nízká mineralizace zamezující riziku „přesolení“. Koncentrace osmoticky účinných látek je NIŽŠÍ než u krevní plasmy, hotový NÁPOJ je oproti stávajícím zvyklostem u sportovních a „fit“ nápojů HYPOtonický.

Energie je obsažena ve formě dvou základních typů cukrů a to „rychlých a zpožděných“. Celá jedna polovina z nich je nezávislá na inzulínu (fruktóza).

Nápoj je mimořádný také obsahem specifických fyziologicky účinných látek, podporujících přeměnu živin na energii a stabilizujících tzv. vnitřní prostředí (oddaluje se vývoj nepříznivých změn vnitřního prostředí, negativně ovlivňujících výkon).

Doporučujeme pumpu na Ionstar - šroubovací, opakovaně použitelná (42kč).

Složení:
Invertní sirup, kyselina citronová, maltodextrin, krystalická fruktóza, kyselina glutamová, glycin, chlorid sodný, karnitin báze, kyselina hydroxycitronová 50%, laktát vápenatý, aspartam, acesulfam K, chlorid draselný, sorban draselný, barvivo, aroma, chromium pikolinát.

100 ml koncentrátu obsahuje:
Energetická hodnota 318,5 kcal/ 1,338 kJ Tuky 0 g
Bílkoviny 1,5 g Nasyc. mastné kys. 0 g
Sacharidy 61 g Vláknina 0 g
Cukry 61 g Chromium Pikolinát 100 mcg
Sodík 370 mg Draslík 150 mg
Vápník 50 mg Chlór 250 mg
L-Carnitin Base 500 mg Kyselina HCA 50% 500 mg
Glycin 500 mg Kyselina Glutamová 500 mg

Použití:
Obsah jedné láhve sirupu o objemu 1 000 ml stačí na 50 litrů hotového nápoje. Množství sirupu pro přípravu 1 litru nápoje je 20 ml. Před použitím protřepte. Z láhve koncentrátu odlijte do odměrky (nebo s použitím dávkovače) objem sirupu odpovídající zvolenému objemu výsledného nápoje. Sirup odměřte přímo do nádoby z níž budete hotový nápoj konzumovat a přidejte příslušné množství pitné vody - na 20 ml sirupu 1 litr. Opět krátce protřepejte.

Optimální denní doporučená dávka je do objemu 2 litrů nápoje. Není vhodné pro děti do 7 let.

IonStar je použitelný zcela univerzálně, to znamená jak PŘED výkonem tak v PRŮBĚHU a dokonce i DOBĚ ZOTAVENÍ. Lze ho použít u všech sportovních specializací včetně mládeže a fyzicky intenzivně pracujících osob, pro kojící ženy je vhodný v maximálním denním množství do 1 litru, neomezeně pro starší generaci. Lze ho použít v jakýchkoliv teplotních podmínkách okolí.

Balení:
1 litr, 0,5litru

http://www.strongbody.cz/1-Ionstar-1000ml-10

závody Pl

# 14 czerwca- Liga Wojewódzka w Bytomiu ul. Skrajna 14a godzina 13:00.
# Kategorie:
# 1)roczniki 1999 i młodsi- kata dowolne, kihon ippon kumite(ataki: oi-zuki jodan,
# oi-zuki chudan, mae-geri)
# 2)98-97- kata dowolne, kihon ippon kumite
# 3)96-95- kata dowolne, jiyu ippon kumite(ataki: kizami, gyaku jodan, gyaku
# chudan(zuki), kizami mea-geri, mae-geri)
# 96-95- kata dowolne, jiyu ippon kumite(ataki: kizami, gyaku jodan, gyaku
# chudan(zuki), kizami mea-geri, mae-geri)

# 5)91-90- kata dowolne, ko-go kumite
# 6)89 i starsi- kata dowolne, jiyu kumite

Vážení přátelé,

přeposílám Vám pozvání Janusze Sowy na přátelské závody do Bytomy. Pokud budete mít zájem startovat na těchto závodech, kde jsou pro vítěze většinou připraveny pěkné ceny, pošlete mi seznam závodníků mailem do 11.6.2008

překlad:
14.6.2008 - Liga Wojewodzka w Bytomiu, ul. Skrajna 14a, začátek v 13,00 hod.

kategorie:
1) ročník 1999 a mładší- jakoukoliv kata, kihon ippon kumite(útoky: oi-zuki jodan, oi-zuki chudan, mae-geri) obránce stojí v heikodachi a útočník dělá útok s krokem
2)98-97- jakoukoliv kata, kihon ippon kumite (stejné jak výše)
3)96-95- jakoukoliv kata, jiyu ippon kumite(útoky: kizami, gyaku jodan, gyaku
chudan(zuki), kizami mea-geri, mae-geri, obránce i útočník jsou v postoji kamae)
4)91-90- jakoukoliv kata, ko-go kumite (chlapci i dívky)
5)89 a starší- jakoukoliv kata, jiyu kumite (ženy kogo kumite)

s pozdravem Radek Kleibl

20.5.08

Deset pravidel boje

Jim Wagner Kdysi mi strýc říkal: „Je jednodušší být doktor než automechanik. Doktoři mají za úkol opravit jen dva různé modely, ale mechanik si musí poradit se sty modelů aut.“ Tento postřeh se může zdát směšný, my všichni víme, že lidská bytost je nekonečně složitá, mnohem složitější než ten nejdůmyslnější stroj. Ačkoli většina lidí má hlavu, dvě ruce a nohy a trup, je to lidský mozek, který tělo ovládá tak aby adekvátně reagovalo na nejrůznější podněty. Jeden z jeho úkolů je fungovat při možném konfliktu.

Bez ohledu na to jak je mozek složitý a schopný vést boj kreativně, je běžný člověk limitován při boji jednou hlavou, dvěma rukama atd... A protože jsme limitováni stavbou těla, vždy budou naše akce při boji podobné, přičemž nezáleží na které části planety jsme. Jinými slovy, v reálném boji je několik univerzálních pravd, stejně jako jsou ve fungování dopravních prostředků. Ty taky fungují stejně v Africe a v Asii.

Byl jsem 15 let voják a policejní důstojník a měl jsem příležitost ukázat se v boji. Mé bojové dovednosti byly mnohokrát podrobeny testu. Navíc, jako instruktor taktiky a sebeobrany (Defensive Tactics) mnoha elitních policejních a vojenských složek na světě jsem trénoval doslova s tisíci muži a ženami, kteří okusili opravdový boj. Také jsem se po 28 let nadšeně věnoval bojovým sportům i uměním, reálným sebeobranným systémům a všemu mezitím. Zjistil jsem, že ti, kdo se skutečně musí spoléhat na své dovednosti aby přežili, mají sklon trénovat to stejné, používat podobné techniky a myslet také stejně bez ohledu na to, odkud pochází. Výsledkem mých pozorování je 10 pravidel,o kterých jsem přesvědčen, že jsou klíčová k přežití boje v boji.
Udržuj se v dobré fyzické kondici

Opravdový bojovník na to vypadá. Podívejte se na jakoukoli zvláštní jednotku nebo policisty ze SWAT (zásahová jednotka) a zjistíte, že mám pravdu. Musíte své tělo zatěžovat a rozvíjet všestranně: trénovat vytrvalost, sílu a pružnost. To aby jste byli schopni přestát i delší boj a být odolnější vůči zranění. Být v dobré kondici taky zvýší vaše „velitelské vzezření“ (command presence). To je policejní termín který znamená zjednání si respektu svým zjevem. Vypadat jako hrůzu nahánějící protivník při případném střetu.
Nevěnujte se pouze jednomu bojovému systému a už vůbec ne pod jedním instruktorem

Pokud myslíte reality-based trénink vážně a vše, co potřebujete vědět, je to, jak se ubránit, musíte střídat styly. Studujte tolik systémů pod kvalifikovanými instruktory, kolik jen můžete. Například aby jste se zlepšili v úderech, choďte půl roku na box a pak se začněte věnovat něčemu jinému. Aby jste uměli bojovat na zemi navštěvujte půl roku Brazillian Jiu Jitsu. Ke zvládnutí boje s nožem se zajděte učit filipínská bojová umění (Kali, Arnis, Escrima). O šest měsíců později začněte studovat Krav Magu aby jste získali povědomí o technikách vhodných na ulici. Tím, že pochopíte základní principy různých systémů se vám nemůže stát, že propadnete davovému myšlení a omezíte svůj rozvoj jen na jeden styl.
Těžko na cvičišti – lehko na bojišti

Armádní výcvikV americké armádě máme rčení, „Pot šetří krev“. Trénink musí být vždy tvrdší než to, čemu pak můžeš skutečně čelit. Průměrný pouliční boj trvá 15-30 sekund, proto musíš trénovat tak, abys vydržel bojovat minutu či déle. Před tréninkem se 2,5 km proběhněte a až pak cvičte (to simuluje vyčerpání během boje). Místo sparingu s jedním člověkem jděte proti dvěma či třem. Vždy během tréninku usiluj o stav blízký úplnému vyčerpání.
Pozitivní přístup

Opravdový bojovník není nikdy duševně poražen. On či ona má to, čemu se říká „vůle přežít“. U některých je tato vůle k životu silnější. Taktéž jsou zde zbabělci, kteří by nebojovali i kdyby na tom závisel jejich život. Vůle přežít se rozvíjí posouváním náročnosti tréninku za hranice psychických (pomocí vžití se do rolí útočníků a obránců a zvyšování odolnosti proti bolesti) a fyzických možností (spoléhat se na reality-based techniky). Samozřejmě, možné skutečné bojové zkušenosti vůli přežít zvyšují.
Modelové situace

Z modelové situaceNestačí jen vědět jak techniky provádět, musíte i vědět v kterých situacích je použít. Většina škol bojových umění nechá studenty uklonit, postavit se do střehu a pak začít bojovat. Ale takto se to ve skutečnosti nestává. Máme třeba náhlé hospodské rvačky, teroristické útoky, hádky, které skončí bojem a podobně. Takže musíte přistupovat aspoň k jedné třetině svého tréninku jako k přípravě divadelní hry: herci, scénář, rekvizity a příběh (ty další dvě třetiny zahrnují procvičování technik a zvyšování kondice). Jinými slovy simulujte události, které se vám mohou přihodit jako civilistovi: loupež, hospodské bitky, sexuální útoky a jiné moderní formy násilí. Vyžaduje to nošení vhodného oblečení, vytvoření dočasného ale reálného prostředí a herce, kteří hrají přesvědčivě. Vojenské a policejní jednotky to tak dělají neustále. Je načase aby to dělali i civilní školy.
Cvičte od A do Z

Spoutání útočníkaDovolte mi jeden příklad. Pokud cvičíte obranu proti noži, neříkejte pouze „napadni mě!“ pak provedete techniku a to je vše. Určité události vedou k útoku nožem a jsou zde další události co následují; a to je samozřejmě část vašeho domácího úkolu – připravit dobrou modelovou situaci. Cvičení od A do Z znamená:
a. Sledovat své okolí před útokem
b. mít plán akce před útokem
c. zvládnout krizi (použít vhodné techniky)
d. událost, které následují (útěk, vzetí podezřelého do vazby, simulovat volání policie, ošetřit zranění atd.)
Zjednodušujte

Bezpochyby polovina toho, co umíte může být eliminována. Ve skutečném střetu když jste ohroženi, vás vaše tělo přinutí používat hrubou motoriku ať chcete, nebo ne. To znamená, že pokud trénujete komplikované techniky, tak je nejspíš nepoužijete, protože zvítězí pud sebezáchovy. Pokud mi nevěříte, zajděte si za někým lepším než vy a vyzkoušejte si boj na plný kontakt. A tak místo toho aby jste ztráceli čas nacvičováním technik, které nikdy nepoužijete, zvládnete velice dobře těch pár opravdu funkčních-prošlapovací kopy, kolena a lokty, píchnutí do očí, kladivový úder, tahání za vlasy atd.
Trénuj v tom v čem budeš bojovat

Z tréninkuNosíte někdy oblek? Tak v něm cvičte. Nosíte někdy v zimě těžký kabát? Naučte se, jak v něm udeřit a bojovat na zemi. Nosíte vysoké boty nebo střevíce? Tady máte návrh. Čím víc budete cvičit v různém oblečení, které nosíte, tím lépe budete připraven na skutečný boj. Ve většině kurzů, kde učím, nechávám své studenty z řad policie či armády nosit vše, co by mohli nést v boji-ovšem bez ostrých nábojů a nebezpečných zbraní.
Agresivní obrana

Mnoho lidí si myslí, že sebeobrana znamená čekat až útočník zaútočí. Nicméně, pokud si myslíte že vy, nebo někdo jiný je v nebezpečí ohrožení zdraví či smrti, mezinárodní pravidla udávají, že máte právo se bránit. (Zjistěte si práva v místě, kde se nalézáte.) Když musíte udeřit první, udělejte to. Proto je trénink modelových situací důležitý - porozumíte signálům nastávajícího konfliktu. Během boje také musíte myslet na to, abyste udělali co nejvíce škody co nejrychleji a tím zahltili smysly protivníka a zastavili ho. Zatlačte ho do obrany preventivním útokem, nebo okamžitým protiútokem. Přijměte vojenské myšlení - napadněte útočníka.
Adaptabilita

Využití pískuPravý válečník je flexibilní a je schopen měnit taktiku podle situace. Situace v boji se mění, tak se nezatěžujte čekáním až budete moci provést vaše oblíbené techniky. Jeden ze způsobů, jak se naučit rychle adaptovat na aktuální situaci je nechat se překvapit svým sparingpartnerem. Například; můžete cvičit boj na zemi a partner z ničeho nic vytáhne ukrytý nůž (gumový tréninkový) a vy se s tím musíte nějak vypořádat. Nebo můžete bojovat s jedním člověkem a někdo jako správný Samaritán vám přijde pomoct. Jak byste zkoordinovali útok?

Jak jsem se zmínil dříve, tyto pravidla jsou založeny na zkušenostech mých a těch, kdo přežili skutečné střety. Pokud s těmito pravidly souhlasíte, převezměte je. Pokud ne, napište si svá vlastní a zhodnoťte je. Každý profesionální válečník má psanou formu svých „pravidel utkání“ a každá jednotka žije podle motta. Potřebuješ vědět to své, předtím, než se střetneš s nepřítelem. Rozhodovat se, čemu věříš a jak jednat během bitvy už může být trochu pozdě.

Jim Wagner

O autorovi: Jim Wagner (člen Síně Slávy časopisu Black Belt jako instruktor sebeobrany pro rok 2006) je policejní a vojenský instruktor taktiky a boje zblízka v USA a zakladatel systému Reality-Based Personal Protection, který vyučuje po celém světě. www.jimwagnertraining.com

Z anglického originálu "Ten Rules Of Fight" přeložila Lenka Dudková.

seminář trenérů

Vážení trenéři a instruktoři,



dne 31.5. 2008 (sobota) se bude konat ve Valašském Meziříčí seminář trenérů.

Rád bych Vás upozornil na povinnost účasti a maximální podporu při rozvoji tradičního karate v České republice. Seminář budou instruovat Radek Kleibl 3.dan a Radek Januš 3.dan.





Časový plán semináře:



11:00 - 12:30 První část

12:45 - 14:15 Druhá část



Cena za seminář: 100,-Kč

Místo: Dojo Valašské Meziříčí (Akademie sportu), Kolaříkova 1366, 757 01



Účast na semináři je nutná (povinná), neboť po semináři proběhne schůze výkonného výboru za účasti stávajících zkušebních komisařů, rozhodčích a trenérů ČATK.

Pokud účast nebude možná, žádám o vyslání zástupce popřípadě o zaslání omluvy mailem. Prosím, snažte se semináře účastnit, tak aby jste byli „v obraze“ s plánovanými

akcemi ČATK.



PS: Pokud budete schopni zabezpečit cvičební prostory pro eventuelní další možné semináře, prosím pište na e-mail info@catk.cz . Rád bych toto zvážil a naplánoval další možné místa.



Díky



S pozdravem Radek Januš



Technicko-metodická komise

Mobile: +420 776 77 45 43

www.catk.cz